مدتیه به خاطر دوری از وطن، قدر غذاها و طعم های ایرانی رو خوب می دونم. یک مقداری هم در مورد طب سنتی ایران تحقیق کردم. و حالا به این نتیجه رسیدم:
غذاهای ایرانی فوق العاده هستن. هیچ نوع ماده ی غذایی بی دلیل توی غذا نیومده. چند تا مثال ساده می زنم.
برنج طبع سرد داره برای همین برای روش حتما از زعفرون استفاده می شه یا توی شله زرد برنج سرده پس با زعفرون، گلاب و دارچین سردیشو از بین می برن. چون کباب غذای دیرهضمیه و امکان مسموم شدن هم باهاش زیاده در کنارش حتما سماق، پیاز و دوغ می خورن که خاصیت ضد عفونی کردن دستگاه گوارش رو دارن و امکان مسمومیت رو بسیار کم می کنن. ماست خیلی سرده که با فلفل و نعنا متعادلش می کنن. توی باقالی پلو، برنج و باقالی سردن که با شوید و دارچین این سردی گرفته می شه. در ضمن باقالی ممکن باعث ناراحتی معده و روده بشه که دارچین حلش می کنه. تو ایران قدیم هیچ وقت سالاد کاهو نمی خوردن چون که کاهو به همراه خیار خیلی سرده. در عوض سالاد شیرازی می خوردن که با نعنا و فلفل اصلاحش می کردن. از طرفی تو غذاها به حبوبات و پروتئینی که دارن خیلی توجه شده. مثلا آش خیلی غذای سالمیه. ترکیب حبوبات و سبزی همراه با مخلفات روی آش که سردی آش رو می گیره باعث می شه این غذا از هر نظر کامل باشه و مفید.
اگه فکر کنید نمونه های این طوری توی غذاهای ایرانی خیلی زیادن. تو آشپزی ایرانی غذاها طوری درست می شن که بدن رو تو وضعیت تعادل نگه دارن. دقیقا نمی دونم در مورد غذای کشورهای دیگه هم این موضوع رعایت شده یا نه ولی آشپزی ایرانی واقعا جالبه.
اگه فکر کنید نمونه های این طوری توی غذاهای ایرانی خیلی زیادن. تو آشپزی ایرانی غذاها طوری درست می شن که بدن رو تو وضعیت تعادل نگه دارن. دقیقا نمی دونم در مورد غذای کشورهای دیگه هم این موضوع رعایت شده یا نه ولی آشپزی ایرانی واقعا جالبه.
No comments:
Post a Comment